TELAVİV.PNG

ABD konsolosluğu yakınında patlama Tel Avivi sarstı, Yemen drone operasyonunu üstlendi

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail hava savunma sistemlerinin insansız hava aracını engelleyememesi üzerine ABD konsolosluk binasının yakınındaki bir bölgede güçlü bir patlama meydana gelmesinin ardından Tel Aviv'e operasyon başlatıldığını duyurdu.

19 Temmuz 2024 Cuma
İNTİZAR - İsrail basınında yer alan haberlere göre patlama Cuma günü şehrin Ben Yehuda Caddesi'nde meydana geldi.
 
Bu arada Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, ülkenin Cuma sabahı Tel Aviv'e karşı bir operasyon başlattığını duyurdu.
 
Seri, operasyonla ilgili diğer ayrıntıların yakında açıklanacağını söyledi.
 
İsrail ordusu, ülkenin hava savunma sistemlerinin insansız hava aracını durdurmak için neden etkinleştirilmediğini bulmak için bir soruşturma başlattığını söyledi.
 
Diğer İsrailli yetkililer de bir “saldırı dronunun” Akdeniz yönünden işgal altındaki toprakların hava sahasına girdiğini söylediler.
 
Yetkililer, dronun kentteki ABD konsolosluk binasına 100 metreden daha az mesafede bulunan bir binada patladığını da sözlerine ekledi.
 
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun patlamanın ardından Washington'a yapacağı ziyareti ertelediği bildirildi.
 
Öte yandan patlama, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı sürdürdüğü ve bölgedeki direniş gruplarının işgal altındaki topraklardaki hedeflere yüzlerce misilleme saldırısı düzenlemesine yol açan soykırım savaşının ortasında meydana geldi.
 
İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşının başladığı geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Yemenli güçler, savaştan zarar gören Gazzelilere destek amacıyla işgal altındaki Filistin topraklarındaki hedefleri vurmanın yanı sıra işgal altındaki topraklardaki limanlara giden İsrail gemilerini de hedef alan çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.
 
Rejimin Gazze'ye yönelik kanlı saldırısı bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 38.848 Filistinlinin ölümüne, 89.459 kişinin de yaralanmasına neden oldu.
 
Kategorideki Diğer Haberler
Öne Çıkan Haberler
İktibaslar